FÖRESTÄLLNINGAR

2022

LASSE I GATAN


REGI: ULF DOHLSTEN

Efter succén med den historiska föreställningen Farväl Majorna, är Victor och John Dohlsten tillbaka. Nu har de skrivit föreställningen som tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige där en vild berättelse väntar.

Vem var egentligen Lasse i Gatan?

Bröderna Dohlstens Lasse i Gatan är en föreställning med nyskriven musik om Sveriges mest mytomspunna man. En varm, rolig, kärleksfull men snudd på galen berättelse om Lars & Ingela Gathenhielms liv.

Lasse i Gatan lyckades under sin korta livstid bli Sveriges mest framgångsrika kapare. Han föddes på Västkusten och med kungens hjälp försvarade han landets gränser. Lars blev även adlad tack vare sin piratverksamhet och sitt mod ute på havet.


Boka biljett


2022

EN RESA I DET GAMLA GÖTEBORG


REGI: ULF DOHLSTEN

Följ med John och Victor Dohlsten på en historisk resa genom det gamla Göteborg. Med roliga historier och underhållande musik guidar och kryssar de mellan lokala, starka karaktärer som Lars och Ingela Gathenhielm, familjen Broström och Carnegie. Här avslöjas både kända och okända sanningar om det gamla Göteborg.


UTSÅLT


TIDIGARE FÖRESTÄLLNINGAR

FARVÄL MAJORNA

2018-2020

Bröderna Victor och John Dohlsten färdas tillbaka till 1887 och berättar historien om den 21-årige Karl-Johan och hans dröm att få mönstra på ett skepp för att uppleva världen. Han har ett gott hjärta och är full av äventyr, men han har också något som ingen annan har. I denna musikteaterföreställning förflyttas vi till vackra, bortglömda platser och stiftar bekantskap med människor från det gamla Sverige. Farväl Majorna spelades för utsålda föreställningar på Aftonstjärnan (2018), Stora Teatern (2019) och Stadsteatern (2020) i Göteborg.