FÖRESTÄLLNINGAR

2024

LYCKANS SOLDATER


REGI: ULF DOHLSTEN

ALLSVENSKAN FYLLER 100 ÅR!


Bröderna Dohlstens Lyckans soldater är en föreställning med nyskriven musik som handlar om fotbollens historia.

Lyckans Soldater, som spelade Sveriges första fotbollsmatch spelade en roll i Göteborgs framfart för fotbollen – och formade lagen vi lärt oss att älska.

Men bakom mullret av supportrar, sånger och firande, finns det förlorade matcher, krossade hjärtan och inte minst... De nya rivalerna från Stockholm.


BOKA BILJETTER HÄR

2023

EN MÄSTARE FRÅN PRAG


REGI: ULF DOHLSTEN

Bröderna Dohlsten presenterar ytterligare en nyskriven föreställning om en bortglömd Göteborgare. Bedrich Smetana.


Smetana, som föddes år 1824 ute på landsbygden i Böhmen, var en liten pojk som växte upp till att bli en av europas främste tonsättare. Denna man i Prag som skrev i sin dagbok att han vill bli en Mozart som kompositör, och en Liszt i teknik. Hur hamnade han i Göteborg?


En liv fullt med kärlek, tragik, märkliga möten och storslagen musik från Smetana.
Resan tar oss genom ett krigshärjat Europa. Från det lugna Göteborg, till det vackra och ljuvliga Prag.


Den tysktalande pojken blev en nationalhjälte i Tjeckien. Där han inte talade språket, i landet han inte ens kom ifrån.


En teaterkonsert med Victor Dohlsten som skådespelare på scen och Matyas Novak, en av världens främste Smetana-tolkare på Piano.2022-23

LASSE I GATAN


REGI: ULF DOHLSTEN

Efter succén med den historiska föreställningen Farväl Majorna, är Victor och John Dohlsten tillbaka. Nu har de skrivit föreställningen som tar er tillbaka till 1700-talets Västsverige där en vild berättelse väntar.

Vem var egentligen Lasse i Gatan?

Bröderna Dohlstens Lasse i Gatan är en föreställning med nyskriven musik om Sveriges mest mytomspunna man. En varm, rolig, kärleksfull men snudd på galen berättelse om Lars & Ingela Gathenhielms liv.

Lasse i Gatan lyckades under sin korta livstid bli Sveriges mest framgångsrika kapare. Han föddes på Västkusten och med kungens hjälp försvarade han landets gränser. Lars blev även adlad tack vare sin piratverksamhet och sitt mod ute på havet.


2022-23

EN RESA I DET GAMLA GÖTEBORG


REGI: ULF DOHLSTEN

Följ med John och Victor Dohlsten på en historisk resa genom det gamla Göteborg. Med roliga historier och underhållande musik guidar och kryssar de mellan lokala, starka karaktärer som Lars och Ingela Gathenhielm, familjen Broström och Carnegie. Här avslöjas både kända och okända sanningar om det gamla Göteborg.

2018-20

FARVÄL MAJORNA

Bröderna Victor och John Dohlsten färdas tillbaka till 1887 och berättar historien om den 21-årige Karl-Johan och hans dröm att få mönstra på ett skepp för att uppleva världen. Han har ett gott hjärta och är full av äventyr, men han har också något som ingen annan har. I denna musikteaterföreställning förflyttas vi till vackra, bortglömda platser och stiftar bekantskap med människor från det gamla Sverige. Farväl Majorna spelades för utsålda föreställningar på Aftonstjärnan (2018), Stora Teatern (2019) och Stadsteatern (2020) i Göteborg.