OM OSS

Bröderna John och Victor började jobba ihop 2018 med föreställnignen Farväl Majorna. Båda hade då gjort karriärer utanför den svenska teaterscenen. Victor utbildade sig som skådespelare i Prag och John gjorde karriär inom idrotten. När de började jobba ihop valde de att fokusera på deras hemstads historia. Föreställnignen Farväl Majorna blev en stor succé och John och Victor har fortsatt att skriva föreställningear med historiskt tema. 


Lasse i Gatan skulle haft urpremiär redan 2020 men fick skjutas upp och nu är äntligen bröderna tillbaka! Föreställningen är regiserad av deras pappa Ulf Dohlsten.


Med ”Lasse i Gatan” tar Bröderna Dohlsten med er igenom den sanna historien om en av Sveriges mest mytomspunne män och det kommer att varvas med mycket musik, glädje, reflektioner och skratt.

 

-Vi ville skriva om Lasse i gatan för han var mytomspunnen och hade ett fantastiskt rykte som en farlig pirat. I vår research fann vi i stället något helt annat. Bakom myterna och ryktena fick vi lära känna en entreprenör och företagare. Under sin korta livstid på 27 år blev Lars genom sin företagsamhet Göteborgs 4:e rikaste man. Lars blev även utnämnd till chef över Sveriges kapare av dåvarande kungen Karl XII. Han ligger idag begraven tillsammans med sin hustru Ingela i Onsala kyrka. Berättar Bröderna John och Victor

Victor Dohlsten gjorde 2017 TV-debut i både England och USA. Han har arbetat med skådespelare som Orlando Bloom, Ray Liotta. Cara Delevingne, Geoffrey Rush och även regissören Ron Howard. Senaste året har Victor spelat in Tv-serier i både Sverige och runt om Europa.  Har under 2021 spelat in Amazon Prime serierna HANNA och CARNIVAL ROW. Victor kan även ses i den nya Tv-serien HUSS som hade premiär 2021. Under sommaren har det blivit sommarteater i Prag med Prague Shakespeare Company i Midsummer Night’s Dream. Han har tidigare medverkat i Titus Andonicus, Deaf Empire och musikalen Man of La Mancha med PSC. Utöver skådespeleriet jobbar han som författare och skriver föreställningar med John till Bröderna Dohlsten.

- Föreställningen Lasse I Gatan kommer bli något utöver det vanliga. Det kommer bli magiskt!


John Dohlsten kombinerar sina två stora intressen idrott och musik. Jobbar som idrottsforskare på Göteborgs universitet vid sidan av musiken. Gjorde solo debut 2014 med ep ”Jävla John”. Efter albumet till föreställningen Farväl Majorna har John fortsatt skriva om det gamla Göteborg. Under 2019 släpptes både Portervisan och Nattmannens Blues som båda handlar om det gamla Sverige.

- Jag kan knappt vänta på att stå på scen och göra Lasse I Gatan. Det är en historia som måste berättas.

KONSTNÄRLIGT TEAM

SOFIA DOHLSTEN - Produktionsassistent

Email: info@brodernadohlsten.se

PÄR LARSSON - Kapellmästare

Email: par.larsson@brodernadohlsten.se

MARKUS MAGNUSSON - Musiker

Email: markus@brodernadohlsten.se

NOVA DOHLSTEN - Merch


Email: nova@brodernadohlsten.se